Multimediaal

Olympische stadions in de tijd, De Feyenoord sportquiz, Sportnieuws op de kaart, een tag cloud, en het Sportbeeld van de dag archief. Kijk verder »


Sportbeeld van de dag

Stroomstoring bij VitesseAlle Oranje medaillewinnaars op alle Olympische Spelen

Door Micha Peters 24-7-2008

Edouard van Arem schreef Goud Zilver Brons. Het boek ligt volgende week maandag in de winkel.

Alvast bestellen?

Iedere twee jaar draait het in de sportwereld om de Olympische Spelen. De beste sporters ter wereld strijden dan om het Goud, Zilver of Brons. Als het om winnen gaat, heeft Nederland een naam hoog te houden. Op bijna alle Olympische Spelen, in de zomer of in de winter, strijden we mee om de medailles. En vaak met succes!

Winnaars

Wie kent de winnaars niet? Pieter van den Hoogenband, Anky van Grunsven, Sven Kramer, Fanny Blankers-Koen, Ard Schenk, Anton Geesink, Hennie Kuiper, Ellen van Langen, Stephan van den Berg, Yvonne van Gennip: bij jong en oud leven de namen van de sporters die ooit een ‘plak’ wonnen.

Maar wie weet dat het roeiduo Brandt en Klein in 1900 in Parijs goud haalde? Het boek is een naslagwerk in foto’s.

De mooiste Olympische sportfoto’s

Goud Zilver Brons toont alle Nederlandse sporters die sinds 1896 één of meer Olympische medailles wonnen. Bloed, zweet en tranen van vreugde zijn door de jaren in prachtige foto’s vastgelegd.

Edouard van Arem dook in de archieven van ANP Photo en heeft een fotoboek samengesteld met alle Nederlandse medaillewinnaars. Henk Spaan schreef speciaal voor dit boek een gedicht.

Schema

In het boek staat ook het complete wedstrijdschema van de Olympische Spelen in Beijing, dat actief gebruikt kan worden bij het kijken naar de Spelen 2008.


De auteur Edouard van Arem is neerlandicus, tekstschrijver en beeldredacteur bij Strandhuis Communicatie. Hij is, als oud-medewerker van ANP Photo, gespecialiseerd in beeldredactie op de gebied van sport.

Subside Sports - Grootste aanbod voetbalshirts

Reacties

REGNAULT: hELLO I AM VERY INTERESTING PLEASE BY OUR BOOK GOOD SILVER BRONS IN NEDERLAND , BECAUSE THE OLYMPIC GAMES IT'S MY PASSION SINCE 30 YEARS . THANKS & SINCERELY
geplaatst op: 7-10-2009 22:26:13u. | e-mail
Plaats reactie *


*


Sportus.nl
Headliner.nl