Multimediaal

Olympische stadions in de tijd, De Feyenoord sportquiz, Sportnieuws op de kaart, een tag cloud, en het Sportbeeld van de dag archief. Kijk verder »


Sportbeeld van de dag

Amateurbeelden van Sparta - Feyenoord in de jaren 30Documentaire over de Catalaanse trots van FC Barcelona

Door Jurryt van de Vooren 13-9-2011

De Champions League begint vanavond weer - onder meer met de wedstrijd FC Barcelona tegen AC Milan. In 1994 maakten Bart Nijpels en Dirk Jan Roeleven een documentaire over de Catalaanse club. De clubtrots was toen net gekrenkt door – nota bene – AC Milan. Nu ook op Sportgeschiedenis te zien.

Grote teleurstelling na de verloren finale

Deze documentaire gaat over een cruciale week bij FC Barcelona in 1994. Kort nadat deze club onder leiding van Johan Cruijff de nationale titel had gewonnen, ging het hopeloos onderuit in de Europacup I-finale tegen AC Milan. Barcelona verloor deze wedstrijd met 4-0…

Dit verlies kwam hard aan bij de Catalaanse fans, die de toekomst van Catalonië nauw verbonden zien met het wel en wee van hun club. Vishandelaar en fervent supporter Rafael Gomis werd gevolgd op zijn werk, in gesprek met vrienden en 's avonds bij het kijken naar de finale op TV. Kijk maar:

 

Subside Sports - Grootste aanbod voetbalshirts

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.
Plaats reactie *


*


Sportus.nl
Headliner.nl