Multimediaal

Olympische stadions in de tijd, De Feyenoord sportquiz, Sportnieuws op de kaart, een tag cloud, en het Sportbeeld van de dag archief. Kijk verder »


Sportbeeld van de dag

Stroomstoring bij VitesseVoetballegende Kick Smit op internet tot leven gebracht

Door Jurryt van de Vooren 19-11-2011

Voetballer Kick Smit is Haarlems beste sportman van de vorige eeuw. Zijn familie heeft hem met een prachtige website opnieuw tot leven gebracht - hier. Zijn complete plakboek staat nu online!

Begin deze maand was de 100e geboortedag van Kick Smit, sterspeler van HFC Haarlem en het Nederlands elftal. Op initiatief van zijn nageslacht is een website gelanceerd over het leven van deze voetballer.

De site opent met de mededeling: ‘Wij, zijn drie zonen, Jan (1940), Kick (1947) en Peter (1954) willen bij die gelegenheid zijn archief, dat in de loop der jaren is opgebouwd, aan iedere geïnteresseerde beschikbaar stellen. Dat archief heeft zolang als wij ons kunnen herinneren bestaan uit een, inmiddels antiek, koffie- en theeblik van "van Nelle", waarin allerlei brieven, foto's, krantenartikelen, medailles en speldjes betreffende de voetbalcarrière van Kick Smit werden bewaard.’

 

Nog een generatie verder zit kleinzoon Tjerk Smit, die Interactieve Media studeert. Met zijn kunde is de website KickSmit.com gemaakt, die een prachtig beeld geeft van de international.

 

 

Filmbeelden uit 1937 van het huwelijk van Kick Smit

Op de site is onder meer de biografie over Kick Smit uit 1999 geplaatst, die je dus niet meer hoeft te zoeken op rommelmarkten. Hoogtepunt echter is het plakboek van 214 pagina’s dik. En dankzij een samenwerking met Beeld & Geluid staan er ook historische filmbeelden op de site.

 

Subside Sports - Grootste aanbod voetbalshirts

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.
Plaats reactie *


*


Sportus.nl
Headliner.nl