Beeld en geluidNieuw

Als sporthistoricus kom ik graag bij de mensen thuis

Ik pakte mijn telefoon en vertelde wat ik afgelopen week heb gedaan ter beoefening van de sportgeschiedenis. En zo begint mijn serie Als sporthistoricus kom ik graag bij de mensen thuis. Ga ik gewoon elke week doen. Tips, opmerkingen en vragen altijd welkom.

In deze eerste aflevering heb ik een primeur over de Elfstedentocht, vertel ik over een standrechtelijke executie op een golfbaan en blijkt PSV in een nieuw dalletje te zitten – nota bene precies veertig na een sportief dieptepunt uit de clubgeschiedenis.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je je waardering laten blijken door een kleine bijdrage te doen

Mijn gekozen waardering € -

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je je waardering laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al bijna 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.