Beeld en geluidNieuw

Nu online: tentoonstelling over sport in Groningen

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum had voor de zomer van 2020 de expositie Sport in Groningen – Met hart en ziel in voorbereiding, in samenwerking met studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanwege corona is die nu online gezet – hier.

Atleet Louwe Huizinga in 1916 temidden van een groep mannen, waaronder Engelse geïnterneerden, Collectie Groninger Archieven

In Groningen loopt momenteel het project Connecting the Greeks over de geschiedenis van de klassieke Olympische Spelen. Ook is er een groep Historical Methods: Documentary & Museum. Het idee was dat deze studenten een expositie zouden maken voor deze zomer over de sport in Groningen. Door corona kon het allemaal niet doorgaan zoals bedacht.

In plaats daarvan is er alsnog een online-versie gemaakt met een selectie uit de Groninger sportgeschiedenis. De expo begint met een terugblik op de rol van de Olympische Spelen in het klassieke Griekenland – hier dus.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.