BoekenNieuw

Boekpresentatie op afstand van ‘Door Wilskracht Zegevieren’

Deze week is mijn boek Door Wilskracht Zegevieren verschenen. Vanwege de quarantaine is een presentatie met genodigden niet mogelijk en daarom doe ik dit op afstand bij enkele personen, die iets te maken hebben met mijn boek. Het allereerste exemplaar is voor John Milhado, zoon van één van de hoofdpersonen in mijn boek. Hij vertelt ook wat meer over de oorlogsavonturen van zijn familie.

John Milhado is de zoon van de Joodse sportjournalist Albert Milhado, die in de oorlog in Londen terechtkwam met zijn vrouw. Daar organiseerde hij een enorme hoeveelheid sportwedstrijden voor Nederlandse militairen. Ook zorgde hij voor tientallen stedenband tussen Nederlandse en Engelse steden, waarbij jongeren bij elkaar op bezoek gingen voor sportwedstrijden.

Vlnr: J. Nieuwenhuis, voorzitter van de Belgische Voetbalbond in Engeland, Albert Milhado en de Nederlandse premier professor Gerbrandy.

In dit videogesprek krijgt hij op afstand het eerste exemplaar overhandigd. In de komende dagen doe ik dat nog bij een aantal andere mensen.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.