BoekenVoetbal

Het juryrapport: De Bosatlas van het Nederlandse Voetbal

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal was één van de genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker, met teksten van Jurryt van de Vooren. “Nergens ter wereld is eerder zo’n prachtige, thematische voetbalatlas verschenen.” Dit boek eindigde op de derde plaats.

Het Nederlandse voetbal in kaart gebracht. Nooit eerder is zo systematisch de kaart van Nederland als centrum van het voetbaluniversum ingekleurd, vergezeld van feiten die de geschiedenis verklaren en hedendaagse trends belichten. Volgens de jury van de Nico Scheepmaker Beker een heuse wereldprimeur! Nergens ter wereld is eerder zo’n prachtige, thematische voetbalatlas verschenen. In deze Bosatlas staat alles wat je altijd wilde weten over het Nederlandse voetbal, maar nooit op Google kon vinden. Dat en heel veel meer biedt dit naslagwerk waarin de verhalen zijn geschreven door sporthistoricus Jurryt van de Vooren.

 

Welke voetballers kregen een standbeeld en waar staan die? Naar welke landen en clubs vertrekken Nederlandse spelers en coaches? Waar staan en stonden voetbalstadions? Wie heeft het meeste geld? Waar voetballen de vrouwen? Maar ook: hoeveel kilometer legt een voetbalverslaggever van de NOS af in een jaar? Een schat aan informatie over onze populairste sport wordt op een schitterende manier gevisualiseerd in mooie kaarten, grafieken en tijdlijnen. In een vormgeving zo mooi dat je de pagina’s aan je muur zou willen hangen. Een atlas om je dagen in te verliezen.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -