BoekenVoetbal

Het juryrapport: “Deal” van Michel van Egmond

Deal van Michel van Egmond was één van de genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker. “Van Egmond bewijst met zijn vlotte, toegankelijke stijl en scherpe observaties wederom één van de beste sportauteurs van Nederland te zijn.” Dit boek eindigde op de tweede plaats.

Michel van Egmond flikt het opnieuw! Dit keer krijgt ’s lands productiefste en meest geliefde sportschrijver ogenschijnlijk ongelimiteerde toegang tot het leven en werk van voetbalmakelaar Rob Jansen. De auteur volgt Jansen als een vlieg op het behang. Dit levert verbijsterende verhalen op over de machinaties rondom spelerstransfers in het Europese voetbal.

 

Van Egmond probeert te achterhalen hoe en waarom Jansen de door zijn vader Karel gerunde algemene spelersbelangen behartigende vakbond VVCS veranderde in een uiterst lucratief spelersmakelaarskantoor waarbij miljoenen worden verdiend met transfers. Hij luistert live mee met de eindeloze stroom telefoontjes van onrustige spelers en coaches op zoek naar groenere velden. De journalist schuift aan bij etentjes waarin internationale topcoaches aan Jansen wensenlijstjes voor versterkingen voorleggen. Hij hoort en ziet hem overal in Europa handig het vaak duistere spel spelen rond de miljoenentransfers waarin iedereen een graantje mee wil pikken.

In de stijl van een soepel in slalom tegenstanders uitkappende en rap naar voren sprintende vleugelverdediger, geeft Van Egmond een uniek inkijkje in het wheelen en dealen van een van de grootste makelaars in het Europese voetbal. Van Egmond bewijst met zijn vlotte, toegankelijke stijl en scherpe observaties wederom één van de beste sportauteurs van Nederland te zijn. Deal is een aanrader voor allen die blij zijn dat uiteindelijk voor iedere voetballer de bal rond is, wat zijn prijskaartje of dat van zijn makelaar ook is.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -