BoekenVoetbal

Het juryrapport: “Meisjes in Blessuretijd” van Carolina Trujillo

Meisjes in Blessuretijd van Carolina Trujillo was één van de genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker. “Durfden alle sportschrijvers af en toe maar eens zo van het gebaande pad af te raken als Carolina Trujillo!”

Autofictie van Carolina Trujillo. De wereld van de sport bekeken vanuit een unieke Uruguayaans- Nederlandse haat-liefde verhouding tot voetbal in de wereld van alledag. Durfden alle sportschrijvers af en toe maar eens zo van het gebaande pad af te raken als Carolina Trujillo!

 

Haar verhalen gaan over de historische overwinning van het Uruguayaans nationaal elftal op de Brazilianen, over het bijten van Suárez, over dromen van het eerste van ADO en het cokegebruik van Maradona, maar eigenlijk ook helemaal niet. Eigenlijk gaan alle verhalen alleen maar over de kleine en grote drama’s in het leven van Trujillo zelf. Door verhalen uit de sport volledig te verweven met haar persoonlijke gedachten en emoties tijdens haar vlucht als jong meisje met moeder en zus uit Uruguay, hun verblijf in asielzoekerscentra, haar eerste liefde en haar verlies in een verwoestende verslaving, plaatst ze de sport terug waar die hoort: als belangrijkste bijzaak. Met prachtige, brutale en virtuoze verhalen dringt Trujillo met verve door in het door mannen gedomineerde wereldje van sportschrijvers.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -