BoekenOlympische Spelen

Het juryrapport van ‘Amsterdam 1928’ van Jurryt van de Vooren

Mijn boek ‘Amsterdam 1928’ was één van de vijf genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2018. ‘Door gedegen onderzoek in kranten en archieven komen onbekende verhalen en boeiende sporthistorische aspecten aan het licht,’ aldus de jury. Hier het complete juryrapport.

Jurryt van de Vooren is de ijverigste en diepst gravende sporthistoricus van Nederland. Vorig jaar werd De Bosatlas van het Nederlandse voetbal genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker. Dit jaar verscheen van zijn hand een boek over de Elfstedentocht, of beter gezegd: het uitblijven van een Elfstedentocht.

Amsterdam 1928 is een boeiende verzameling verhalen over een van de grootste sportevenementen dat ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. Een onderwerp dat bij uitstek geschikt is voor deze sporthistoricus die gespecialiseerd is in de Olympische Spelen en de geschiedenis van Amsterdam 1928 en het Olympisch Stadion in het bijzonder. Door gedegen onderzoek in onder andere kranten en archieven komen onbekende verhalen en boeiende sporthistorische aspecten aan het licht zoals de introductie van het parkeerbord, de Dooven Olympiade en een Australische roeier die tijdens zijn race een eendenfamilie tegenkomt.

Advertentie

&Koop bij bol.com

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.