Vraag het de redactie

Noordwijk was sinds 1987 de verzamelplaats van Oranje

Sinds wanneer kwam het Nederlands elftal in Noordwijk bij elkaar? Hoe lang heeft die traditie bestaan?

Het Nederlands elftal schaft de gewoonte af om te verzamelen in Huis ter Duin in Noordwijk in aanloop naar een interland. Ook komt er een einde aan de trainingen in Katwijk op Sportpark Nieuw Zuid van Quick Boys. Deze traditie heeft dertig jaar bestaan.

 

Op 5 september 1987 schreef Het Limburgs Dagblad: ‘Het Nederlands elftal wijkt bij de voorbereiding uit van het eigen Zeist naar Noordwijk-aan-Zee. Het KNVB-sportcentrum in Zeist is maandag aanstaande te druk bezet. Bondscoach Michels koos voor een vervroegd vertrek naar de Zuidhollandse kust. Oranje had Huis ter Duin in Noordwijk al voor dinsdag geboekt.’ Er werd alleen nog geen reis gemaakt naar Katwijk: ‘Op het veld van de eerste-klasser Noordwijk worden de trainingen afgewerkt.’

HEB JE ZELF EEN VRAAG OVER SPORTGESCHIEDENIS?
HIER OPSTUREN

In 2016 maakte de KNVB bekend dat Oranje geen gebruik meer wil maken van de faciliteiten in Noordwijk en Katwijk: ‘De voetbalbond heeft in Zeist een vernieuwde campus. De KNVB wil Oranje in het najaar van 2017 naar Zeist verhuizen.’ Met een kleine vertraging gebeurt dit alsnog, vanaf maart 2018.

Het nationale vrouwenelftal maakt al gebruik van de faciliteiten in Zeist.

Advertentie

Reserveer bij bol.com

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Jurryt van de Vooren is sporthistoricus. Auteur van 'Amsterdam 1928' en de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Bezig met boekenserie over Amsterdam en sport. Nog steeds de enige Amsterdammer die is afgestudeerd op Feyenoord.