NieuwOlympische Spelen

Interview: Marian Rijk over haar boek over zwemster Rie Mastenbroek

Vanwege corona is er geen officiële presentatie, maar toch: vandaag is de biografie over Rie Mastenbroek verschenen, geschreven door Marian Rijk. De voorpublicatie kon je hier al lezen. Sportgeschiedenis sprak deze week als eerste met Rijk over haar nieuwe boek. Dit is een gratis publicatie, maar een donatie om ons werk mogelijk te maken is welkom – onderaan deze pagina.

Ook vanwege de corona werd het gesprek met Marian Rijk op afstand gevoerd. Om het extra leuk te maken sluiten we af met origineel filmbeeld uit 1936 over de huldiging van Rie Mastenbroek in Rotterdam na het winnen van drie olympische titels in Berlijn.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.