NieuwOlympische Spelen

Kiyoko Ono is de vijftigste olympiër die is overleden door corona

De Japanse turnster Kiyoko Ono is op 13 maart overleden aan de gevolgen van corona, zo werd vrijdag bekend. Binnen een jaar is zij de vijftigste olympiër, die slachtoffer werd van deze pandemie, zo blijkt uit de lijst van de gezaghebbende website Olympedia.

Kiyoko en Takashi Ono in 1964

Kiyoko Ono deed twee keer mee aan de Olympische Spelen. Haar debuut was in 1960 in Rome. Vier jaar later kwam kwam zij ook in actie in eigen land bij de Spelen van Tokio. Daar won ze brons met het nationale vrouwenteam.

Ook haar echtgenoot Takashi Ono is een bekende olympiër met maar liefst dertien medailles op vier verschillende Spelen, waarvan vijf keer goud. In 1960 droeg hij de vlag van zijn land bij de openingsceremonie. Op de Spelen in zijn eigen land legde hij de olympische eed af. In 1958 was het huwelijk tussen Kiyoko en Takashi.

Een jaar corona

Ono overleed deze week op 85-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona. Volgens de gegevens van de Amerikaanse sporthistoricus Bill Mallon is ze daarmee de vijftigste olympische sporter wereldwijd, die is omgekomen tijdens deze pandemie. Daniel Yuste uit Spanje was op 26 maart 2020 de eerste, 75 jaar oud. In 1968 deed hij mee als wielrenner in Mexico.

Inmiddels zijn er al meer dan 280 olympische sporters geweest met een positieve coronatest.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.