NieuwOlympische Spelen

Zoek op deze kaart naar de Amsterdamse sport in de Tweede Wereldoorlog

In mijn boek Door Wilskracht Zegevieren staan verhalen vanuit heel Nederland – kaart hier. Voor Amsterdam heb ik een eigen kaart gemaakt met tientallen verhalen. Alle gele pins staan bij de laatste huisadressen van de Amsterdamse vermoorde olympiërs. Gratis bijdrage, maar donaties welkom – onderaan deze pagina.

Als je op een pin klikt, verschijnt het bijhorende verhaal in het kort. Elke gele pin staat hij het laatste woonadres van de Amsterdamse olympiërs, die in de oorlog werden vermoord. De gegevens van de vermoorde leden van de Joodse voetbalclubs Wilhelmina Vooruit en HEDW kan je inmiddels ook raadplegen op Oorlogslevens.nl – hier.

Voor de uitgebreide verhalen heb je natuurlijk mijn boek zelf nodig: hier meer info.

Kaart van Rotterdam: waar woonden de vermoorde Joodse Feyenoorders?

Namen van duizenden oorlogsslachtoffers in de sport raadpleegbaar op Oorlogslevens.nl

Zoek op deze landkaart naar oorlogsverhalen in de sport in je eigen buurt

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.