Sportboeken (Advertorial)

1000x Tour de France

Duizend keer Tour de France? Misschien wat veel?  Neen, want meer dan 100 jaar Tour de France staat garant voor zoveel anekdotes, emoties, cijfers en gespreksstof dat zelfs nu nog een keuze moest worden gemaakt!  

Waarom is de gele trui geel en de groene trui groen? Waarom viel juist Wim van Est in een ravijn? Wie eindige  vijf keer als tweede in de Tour? Wie strooide in 1905 maar liefst 125 kilo spijkertjes over de weg?  In welke Tour werd nummer 5 tot winnaar uitgeroepen omdat de eerste 4 werden geschorst? Waarom bleef de Belg Maurice DWaele onbekend ondanks vier podiumplaatsen?  Wie werd opgesloten in een vriescel?  Wat was de langste Tour-etappe ooit? 482 kilometerBahamontes bereikte met ruime voorsprong de top van de Col de la Romeyere , stapte af en ging een ijsje eten! Welke Tourwinnaar sloeg een jaar later een concurrent knock-out? Waarom startte de Tour juist in 1954 in Amsterdam? Agostino vond de dood door een loslopende hond! Waar zagen toeschouwers sommige renners de trein nemen? 

Het zijn slechts enkele van de voornoemde duizend anekdotes, feiten en wetenswaardigheden!  Een mooie verzameling van belangrijke en ook absoluut onbelangrijke , maar o zo leuke feiten en veronderstellingen. 

Bestel bij Bol.com