Sportboeken (Advertorial)

Forza Olandesi

De Italiaanse manier van leven, eten en voetballen laat geen enkele speler uit het koude kikkerlandje onberoerd. Roberto Pennino schreef hierover Forza Olandesi.

In 1949 is Faas Wilkes de eerste Nederlandse prof die in Italië voetbalt. Jaren later wordt Michel van de Korput ingelijfd door Torino en strijkt Ruud Krol neer bij Napoli. Ze komen terecht in een wereld waarin vrijwel niemand Engels spreekt en contact met Nederland sporadisch is.

In 1987 investeert AC Milan in het meest gewilde duo van Europa: Ruud Gullit en Marco van Basten. Maar het is Frank Rijkaard die als eerste het rood-zwarte shirt mag aantrekken. AC Milan wordt met dank aan de Nederlandse media in die jaren een beetje ‘van ons’.

Als Wesley Sneijder decennia later aantreedt voor Internazionale zijn voetballers inmiddels wereldburgers geworden. Ze maken hun volgende tussenstop bij de club die hen het meest betaalt. Dankzij internet bestaan afstanden niet meer. Landgenoten kunnen Sneijder via betaalzenders live volgen. Een vliegretourtje Milaan is ‘snel geboekt’.

Forza Olandesi is een boek met veel onbekende details en gesprekken met o.a. Ruud Krol en Wim Kieft en over de belevenissen van de voorgangers van Matthijs de Ligt in Italië.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -