Sportboeken (Advertorial)

Frans de Munck: De Zwarte Panter

Zwarte Panter Frans de Munck is de meest iconische doelman uit de jaren ’50. Zijn levensverhaal spreekt tot ieders verbeelding.

Zo wordt de in Goes geboren jongen tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen zijn geboortegrond te verlaten door de bezetter. Het laat zijn sporen na, maar het geeft ondanks dat in 1944 in Sittard de aftrap voor een leven vol sportief succes, tegenslagen en bijzondere avonturen.

De charismatische keeper is één van de spelers die in 1953 de befaamde Watersnoodwedstrijd speelt, is een superster in Duitsland en speelt daar als acteur in een succesvolle bioscoopfilm. Daarnaast is hij een vrouwenverslinder en één van de grondleggers voor het betaalde voetbal in Nederland.

Als speler van Sittardse Boys, 1. FC Köln, Fortuna ’54, DOS, Cambuur, Veendam en Vitesse is hij populair bij supporters, maar omstreden bij medespelers. De ijdele doelman met het eigenzinnige karakter gaat zijn eigen weg, neemt nooit een blad voor de mond en gaat geen conflict uit de weg. Juist dit maakt hem zo uniek.

Bestel bij Bol.com