Sportboeken (Advertorial)

GOLAZO: een introductie tot het Spaanse voetbal

Van de Catalanen tot de Galiciërs en van de Madrilenen tot de Basken: Spanje is een divers, uniek en interessant land. Zo bestaan er zeven lokale talen en zijn er meer dan twintig verschillende culturen te vinden. Hierdoor voelen de Spanjaarden zich vaak niet verbonden met het land, maar met hun geboorteplaats of -regio.

De Spaanse voetbalclubs zijn de belangrijkste vertegenwoordigers van plaatsen, provincies of zelfs regio’s en zijn daarom van groot belang voor de Spanjaarden. Denk aan FC Barcelona als uiting van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging of Athletic Club als symbool voor de Baskische strijd naar onafhankelijkheid.

In GOLAZO behandelt Liam Borchers zowel de socioculturele achtergrond als de pure voetbalgeschiedenis van meer dan tweehonderd Spaanse voetbalclubs. Dit boek behelst anekdotes over historische wedstrijden, achtergrondinformatie over de Spaanse regio’s, verklaringen van bijnamen, beschrijvingen van fenomenen die Spaans voetballand uniek maken en profielen van meer dan tweehonderd van Spanje’s grootste voetbalclubs.

Bestel bij Bol.com