Sportboeken (Advertorial)

Liverpool FC: eindelijk kampioen!

Geen mens had je geloofd als je in 1990 zou hebben beweerd dat de volgende landstitel van Liverpool dertig jaar op zich zou laten wachten. Toch werd dat waarheid. In de meeste seizoenen waren The Reds niet goed genoeg. Soms kwamen ze er dichtbij, maar er was altijd een ploeg die nog dat tikje sterker was.

De jaren verstreken. Vijf jaar werden tien jaar, twintig, vijfentwintig en uiteindelijk dertig jaar. Pas in het seizoen 2019-2020 moesten alle rivalen buigen. Onder leiding van Jürgen Klopp raasde Liverpool door de Premier League. Alle concurrenten stonden al heel ver voor het eind van de competitie op onoverbrugbare afstand.

Het aftellen werd onderbroken door het coronavirus. Liverpool leefde ruim twee maanden tussen angst en vrees. Het zou toch niet? Nee, deze keer niet. De Premier League werd in juni herstart en Liverpool nam de laatste horden. Op 25 juni 2020 was het negentiende landskampioenschap in de clubgeschiedenis een feit.

Dit is het verhaal van een seizoen uit duizenden, van een team dat records vrat en van een aanhang die het geduld beloond zag.

Bestel bij Bol.com