Sportboeken (Advertorial)

Nieuw voetbalmagazine Tardelli

Bij uitgeverij Parata Media verschijnt op 17 januari 2018 het 0-nummer van voetbalmagazine Tardelli. Voetbalpassie van 1965 tot 1990. Met medewerking van o.a.  Jurriaan van Wessem, Harry Walstra (IJzeren Rinus), Roberto Pennino (Onsterfelijk Torino), David Endt en Gideon van der Staaij (Pro Vercelli).

Openingsartikel is uiteraard het verhaal van Marco Tardelli, de speler die we ons vooral herinneren door het legendarische juichen na zijn doelpunt in de WK-finale van 1982. Maar Tardelli was veel meer dan alleen die euforische schreeuw. Toch voelt hij zich soms ‘gegijzeld’ door dat ene glorieuze moment.

Verder interviewden we Ruud Krol, die op de van hem bekende wijze honderduit praatte over zijn tijd bij Ajax, Napoli en het Nederlands elftal. En over de bijzondere wedstrijd met het wereldelftal tegen Argentinië. Krol wordt in Nederland niet vaak tot de allergrootsten gerekend. In het buitenland begrijpt men daar weinig van.

We hebben ook het verhaal van het grootste Haagse voetbalicoon, Aad Mansveld. Een geweldige voetballer, maar alleen in het shirt van ADO of FC Den Haag. In het Nederlands elftal verschrompelde hij tot een bibberende debutant en ook in de kleuren van Feyenoord en FC Utrecht was Aad nooit ‘Aadsjuh’.

En verder onder meer:

  • De top 25 van beste clubteams uit de geschiedenis, samengesteld door lezers.
  • De Terugkeek: Leeds United-Chelsea, FA Cup final 1970.
  • Het favoriete elftal van NOS-coryfee Frank Snoeks.
  • De column van David Endt.
  • Een ontmoeting met … Ruud Gullit.
  • De grote analyse: welk team was nu werkelijk beter, Oranje 1974 of Oranje 1988?
  • Een brief aan Sandro Mazzola.

Indien met dit 0-nummer minimaal 400 abonnees worden geworven, gaat Tardelli door met nog minimaal 6 edities.

Het blad kunt u hier bestellen.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -