Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 1

Bij uitgeverij Parata Media is zojuist Tardelli 1 verschenen:

‘IK ROOK, IK DRINK, IK DENK’
Hij stond vanaf de start hoog op het lijstje van bijzondere spelers die we graag wilden portretteren. Roberto Pennino beet zich vast in de handel en wandel van de voetbalfilosoof Socrates, die ondanks een relatief korte periode aan de top een onuitwisbare indruk achterliet. Want de Braziliaanse ‘dokter’ was niet alleen de middenvelder die de ene creatieve oplossing aan de andere reeg, hij was ook een notoir drinker, roker en denker.

‘WAT CRUIJFF MET ZIJN VOETEN KON, KON IK MET MIJN HANDEN’
Jan Ruiter is in Nederland vooral ‘die keeper met die ene interland toen Jan van Beveren een oor werd aangenaaid’. Maar in België is hij veel meer dan dat: een zeer succesvolle en klasserijke keeper die met Anderlecht kampioenschappen, nationale bekers en de Europa Cup II won. Maar Jan Ruiter had veel meer uit zijn carrière willen én kunnen halen, als hij niet de ene kwelgeest was tegengekomen: trainer Raymond Goethals.

GEBLOKKEERD TALENT
Tonny van Leeuwen, de keeper van GVAV, incasseerde in het seizoen 1970/1971 slechts zeven tegendoelpunten in dertig wedstrijden. Maar in de nacht nadat hij zijn prijs had opgehaald, verongelukte de tweevoudig international. Tardelli vertelt over de loopbaan van deze bijzondere keeper en persoonlijkheid. Want we weten dat de trofee voor de minstgepasseerde keeper naar Van Leeuwen is vernoemd, dat een tribune zijn naam kreeg. Maar wat weten we nu eigenlijk van zijn carrière?

EN VERDER ONDER MEER:
• De top 25 van mooiste wedstrijden uit de jaren 1965-1990, samengesteld door lezers
• De Terugkeek: Barcelona-Feyenoord, Europa Cup I 1974/1975
• Het favoriete elftal van ex-prof, schrijver en uitgever Chris Willemsen
• De column van David Endt
• Pennino ontmoet … Roda JC 1986
• De grote analyse: welk team was nu werkelijk beter, Oranje 1974 of Oranje 1988?
• Een brief aan Aleksandr Tsjivadze

MARCO TARDELLI
Waarom noemen we ons blad Tardelli, naar die oude Italiaanse middenvelder van de jaren 70 en 80? Simpel. Tardelli is doorlopend in beweging. Valt aan en verdedigt. Creëert en houdt tegen. Bouwt en breekt. Deelt uit en incasseert. Is passie. Wilskracht. Winnaar. Liefde voor voetbal. Ultieme voetbalbeleving. Tardelli belichaamt eigenlijk alles wat voetbal mooi maakt. Hij is onze all-time favoriete voetballer. Wij zijn Tardelli.

Formaat: 210 x 210 mm
Omvang: 104 pagina’s
Uitvoering: paperback
Prijs: € 9,95
Te bestellen uitsluitend via www.tardelli.nl

TARDELLI VRAGEN?

Indien u vragen heeft over deze titel of met betrekking tot promotionele mogelijkheden of een interview met de hoofdredacteur, dan wendt u zich tot:

Ruud Doevendans
E-mail: ruud@tardelli.nl
Tel: 06 29054444

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -