Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 10

Je zou bijna vergeten dat hij ook nog gevoetbald heeft. En hoe! Michel Platini, in een later leven – al dan niet terecht – besmeurd als bestuurder, was ’s werelds beste voetballer in de eerste helft van de jaren tachtig. Zoals Jurriaan van Wessem prachtig opschrijft: ‘Kappen, draaien, lobben, stiften, schieten, tackelen, soleren, koppen, Platini kon echt alles.’ Daarom openen we deze tiende uitgave van ons magazine met Monsieur Plus, die dus ook de cover siert. In een pose die we veel van hem zagen: juichend na weer een doelpunt.

Tardelli 10 is het nummer van de topsterren geworden. René Seedorf keek heel kritisch naar de verrichtingen van Diego Maradona én van diens ploeggenoten op het WK 1986, om vast te kunnen stellen of die wereldtitel van Argentinië nu écht alleen het werk van Pluisje was. En in de reeks Oranje 1974 vs Oranje 1988 vergelijken we Johan Cruijff met Marco van Basten.

Maar er is ook ruimte voor de lokale helden. Roberto Pennino had een mooi interview met Gène Hanssen, de mannetjesputter van Roda JC. Leo Oldenburger schreef een fijn verhaal over Mosje Temming, de speler die een heel bijzonder record met zich meedraagt. Verder natuurlijk de gebruikelijke rubrieken van het favoriete elftal (Leo Driessen) en de Top 25  van hardste voetballers.

Tardelli 10 kunt u hier bestellen.