NieuwSportboeken (Advertorial)

Tardelli 11

Het Nederlandse voetbal was in de vroege jaren tachtig niet erg succesvol, toch was er op ’s lands velden voldoende te genieten. Met name Ajax bezat een aantrekkelijk elftal, en een belangrijke exponent daarin was Jesper Olsen. Met zijn snelheid, doelgerichtheid, flitsende bewegingen en positieve brutaliteit veroverde de Deen de harten van de fans. Tardelli interviewde Olsen in zijn nieuwe thuisland Australië. Over zijn jeugd, geweldige jaren bij Ajax, zijn tijd in het spectaculaire Deense team, in Engeland en Frankrijk. En over de hersenbloeding, die hem in 2007 trof.

Tardelli 11 is weer een zeer afwisselend nummer geworden, met sterren op internationaal tot zelfs regionaal niveau. We portretteren Alberto Spencer, de Ecuadoriaan die furore maakte bij Peñarol en uitgroeide tot topscorer aller tijden in de Copa Libertadores. Maar wie kent hem nog?

En we gingen op bezoek bij Boy van den Esschert. De keeper van derdeklasser sv Vaassen (net boven Apeldoorn) keepte 25 jaar in het eerste elftal, én zelfs 45 minuten in het echte Nederlands elftal. Verder is er veel aandacht voor het grote Internazionale van de jaren 60, via de Terugkeek en de column van David Endt. Leo Oldenburger brengt Mladen Ramljak op prachtige wijze terug in de herinnering, de briljante West-Duitse spelmaker Heinz Flohe passeert de revu, we publiceren de door jullie samengestelde top 25 van scheidsrechters en de mega-analyse Oranje 1974 vs Oranje 1988 komt tot zijn einde.

Welk team was nu echt het beste?

Tardelli 11 kunt u hier bestellen.