Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 14

Voor Tardelli 14 hadden we een lang gesprek met niemand minder dan Paulo Roberto Falcao. De briljante Braziliaanse middenvelder nam ons mee terug naar zijn jeugd in Porto Alegre, het Braziliaanse team op het WK 1982 en zijn succesjaren bij AS Roma. In dit nummer publiceren we ook de officiële Tardelli Top 100 van de beste voetballers aller tijden. Jullie stuurden massa’s lijstjes in, en de uitslag is ronduit spectaculair.

Verder onder meer in Tardelli 14:

  • Jurriaan van Wessem schreef het verhaal van Saint-Étienne in de jaren 70 (3x tegen PSV, 1x EC-finalist) en schreef een brief aan de onlangs overleden trainer Robert Herbin.
  • We kijken terug op de spectaculaire halve finales in de DFB Pokal 1984: 2 wedstrijden met verlenging, 23 goals (en nog een replay op de koop toe).
  • Een uitgebreid portret van Mario Coluna, de leider van Benfica in de jaren 60: 5 keer Europa Cup-finalist, 2 keer winnaar. Coluna, de ‘vader’ van Eusebio.
  • In de Terugkeek: de ‘testwedstrijd’ om de Belgische titel 1986 tussen Club Brugge en Anderlecht.
  • We schrijven veelal over voetbal in de jaren 1965-1990, maar gaan daar voor één keer geheel buiten: de bijzondere geschiedenis van Leigh Richmond Roose, innovatieve keeper in de vroege 20ste eeuw, de man voor wie de spelregels aangepast moesten worden.

Bestel Tardelli 14 hier!