Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 19

Hij deed ons veel pijn, Mario Alberto Kempes, de Matador van Argentinië. Met zijn 2 goals in de finale verwees hij Oranje in 1978 andermaal naar het zilver. Hoewel, 2 goals? Máákte hij dat tweede doelpunt wel zelf, of was het Suurbier die het laatste tikje gaf? Of zelfs Poortvliet? Op de redactie raakten we er niet over uitgesproken, en dus schakelden we een professor in de bewegingswetenschappen in om academisch vast te stellen wie de maker van deze ‘cold case goal’ was.

We spraken met Kempes en maakten een prachtig hoofdartikel met hem. Maar ook verder heeft Tardelli 19 weer veel boeiends te bieden. Giuseppe Bergomi, Claudio Gentile en Pietro Vierchowod geven ons een lesje in écht Italiaans verdedigen. Aansluitend daarop presenteren we de door jullie zelf samengestelde Top 25 van Italiaanse verdedigers.

We kijken terug op Atletico Madrid-Ajax in 1971, toen Johan Cruijff vanwege slecht spel gewisseld werd: een unieke gebeurtenis. De gebroken droom van David Kipiani, het Genie van Tbilisi, komt voorbij. En Luis Pereira, hij van de doodschop tegen Neeskens in 1974. We hebben een totaal verkeerd beeld van deze speler.

En nog weer veel andere mooie artikelen in deze editie van Tardelli, die bovendien qua opmaak nog een verfrissing ondergaat. Zo starten we seizoen 4 met veel enthousiasme!

Bestel hier.