Sportboeken (Advertorial)

TARDELLI 2

Bij uitgeverij Parata Media verschijnt op 20 juli 2018:

TARDELLI 2: Verhalen over voetbal in de jaren 1965-1990

Met medewerking van o.a.:Roberto Pennino (Onsterfelijk Torino), Jurriaan van Wessem en David Endt.

DE VOETBALLER VAN HET GROTE MISSCHIEN

Willy Dullens gold in de late jaren zestig als een van de grootste talenten in het Nederlandse voetbal. Maar hoe goed was Willy Dullens nu werkelijk? Was hij inderdaad beter dan Johan Cruijff, zoals veel beweerd werd? Was hij een Lionel Messi in de dop? We proberen het te achterhalen. Aan de hand van een eigen indruk, mede gebaseerd op het schaarse beeldmateriaal dat van ‘Willy Wilkes’ te vinden is.

‘MICHELS HAD CRUIJFF IN 1974 OP DE BANK MOETEN ZETTEN’

Het Feyenoord-middenveld van de Europa Cup-finale: Wim Jansen, Willem van Hanegem en … inderdaad, Franz Hasil. Frank Ritmeester zocht zijn jeugdidool op in Wenen. Hasil bleek het voetbal nog op de voet te volgen. Hij vertelt in een vlammend relaas over hoe het toeging bij Feyenoord in die succesvolle tijd. En op de koop toe heeft hij nog een klemmend advies voor Rinus Michels, 44 jaar na de verloren WK-finale tegen West-Duitsland.

EL GOLÉADOR

Voordat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo aan de poort kwamen rammelen, was Carlos Bianchi de topscorer van de grote competities. Bianchi (spreek uit: Bjantsji) scoorde aan de lopende band, maar doorgaans niet voor topclubs. Hij speelde maar weinig voor de Argentijnse nationale ploeg en miste alle grote toernooien. Als voetballer is hij daardoor helemaal niet zo bekend. Daar maakt Jurriaan van Wessem met dit geweldige portret een einde aan.

EN VERDER ONDER MEER:

  • De top 25 van mooiste doelpunten uit de jaren 1965-1990, samengesteld door lezers
  • De Terugkeek: Joegoslavië-West-Duitsland, halve finale EK 1976
  • Het favoriete elftal van ex-topscheidsrechter Mario van der Ende
  • De column van David Endt
  • Herinnert u zich deze nog: Erwin Vandenbergh
  • De grote analyse: welk team was nu werkelijk beter, Oranje 1974 of Oranje 1988?
  • Een brief aan Hugo Sanchez

MARCO TARDELLI

Waarom noemen we ons blad Tardelli, naar die oude Italiaanse middenvelder van de jaren 70 en 80? Simpel. Tardelli is doorlopend in beweging. Valt aan en verdedigt. Creëert en houdt tegen. Bouwt en breekt. Deelt uit en incasseert. Is passie. Wilskracht. Winnaar. Liefde voor voetbal. Ultieme voetbalbeleving. Tardelli belichaamt eigenlijk alles wat voetbal mooi maakt. Hij is onze all-time favoriete voetballer. Wij zijn Tardelli.

VRAGEN?

Indien u vragen heeft over deze titel of met betrekking tot promotionele mogelijkheden of een interview met de hoofdredacteur, dan wendt u zich tot: Ruud Doevendans. Tel  06 29054444. E-mail ruud@tardelli.nl.

Het blad is te bestellen via www.tardelli.nl.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -