Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 3!

In dit nummer publiceren we de top 25 van keepers uit de jaren 1965-1990. Maar dat is natuurlijk lang niet alles.

Onze Mediterranee-specialist Jurriaan van Wessem dook in de geschiedenis en portretteerde Bastia 1978, de tegenstander van PSV in de UEFA Cup-finale. Dit leverde een schitterend verhaal op over absolute voetbalpassie op Corsica. Johnny Rep wist werkelijk niet waar hij terecht was gekomen.

Even fraai werd het verhaal dat Roberto Pennino schreef over zijn jeugdheld John Eriksen, de Deense topschutter van Roda JC (en later Feyenoord), die op slechts 44-jarige leeftijd in een verzorgingstehuis overleed.

Verder zijn we waanzinnig trots dat we de grote Peruviaanse ster Teofilo Cubillas konden interviewen over zijn deelnames aan de WK’s van 1970, 1978 en 1982; een van de meest vooraanstaande Zuid-Amerikaanse voetballers én een ongelooflijk aardige kerel.

In de rubriek De Terugkeek bekeken we zonder voorinformatie Real Madrid-Manchester United uit 1968.

Het favoriete elftal wordt ditmaal verzorgd door een van onze meest bijzondere abonnees, de Nieuw-Zeelander Stephen Pickerington. Elke twee maanden gaat een exemplaar ruim 18.000 kilometer op reis, en Stephen componeerde een werkelijk prachtig elftal.

In de reeks Oranje 1974 vs Oranje 1988 neemt Arie Haan het op tegen Ronald Koeman.

Uiteraard is er verder aandacht voor een vergeten voetballer (Vladimir Petrovic), gaat er een brief naar een speler van weleer (de Tunesische keeper Mokhtar Naili) en schreef David Endt weer een prachtige column.

U kunt Tardelli 3 hier bestellen, of neem hier een abonnement!

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -