Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 4: met Willem van Hanegem en Marco Tardelli!

Bij uitgeverij Parata Media verschijnt op 23 november 2018: Tardelli 4, met Willem van Hanegem en Marco Tardelli!

‘In de WK-finale van 1978 had ik wel willen meedoen’

Willem van Hanegem behoeft bij geen enkele voetballiefhebber enige introductie. Hij is zonder discussie een van ’s lands grootste voetballers in de geschiedenis. Op een zonnige ochtend spreken we met De Kromme af in het clubhuis van de golfclub waar hij regelmatig een balletje slaat. We duiken met de meest befaamde linkspoot die Nederland ooit had – akkoord, concurrentie van Arjen Robben – in het verleden. Willem van Hanegem: levenslang liefhebber.

Den Tuveneir

Voor wie het interview met doelman Jan Ruiter in Tardelli 1 heeft gelezen, is de Belgische trainer Raymond Goethals een bekende naam. Dit artikel geeft een compleet overzicht van de carrière van de man die ze Raymond La Science (Raymond De Wetenschapper) of, in plat Brussels, Den Tuveneir noemden. Raymond Goethals: een intrigerende man, even bejubeld als verguisd.

Tardelli ontmoet Tardelli

Er gaan weken, zelfs maanden van discussie overheen, maar ineens heb je het: je nieuwe magazine moet Tardelli gaan heten. De reden bestaat uit zes letters: passie. De enorme geestdrift die de Italiaan altijd in zijn spel legde, voel je zelf als voetballiefhebber ook. Een weergave van de ontmoeting met de naamgever van ons magazine, die zeer blij was dat in Nederland een blad naar hem is vernoemd.

En verder:

  • De Terugkeek: AA Gent-Haarlem uit 1982, het bewijs dat de leukste Europa Cup-wedstrijden vaak niet door de grootste clubs worden gespeeld.
  • In de rubriek Vergeten Voetballer: Antonio Maceda.
  • De top 25 van mooiste stadions, door de lezers gekozen.
  • Het favoriete elftal van NOS-coryfee Jeroen Grueter: ‘De week van Sarria is de meest gelukzalige week in de voetbalgeschiedenis.’
  • Oranje 1974 vs Oranje 1988, wie was de beste linksback: Ruud Krol of Adri van Tiggelen?
  • Een brief aan Gerd Müller.
  • En uiteraard weer een prachtige column van David Endt, over Willem van Hanegem: ‘Vleesgeworden Deltawerken.’

Tardelli is hier te koop.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -