Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 6

Tardelli 6 verschijnt op 22 maart 2019. Wat staat er allemaal in deze editie?

Er zijn wedstrijden waar niemand ooit nog aan denkt of die niemand ooit terugkijkt, maar die je gewoon gezien móet hebben. Zo’n wedstrijd is het duel om de wereldbeker, de Intercontinental of Toyota Cup, tussen FC Porto en Penarol, in december 1987. Deze ontmoeting vond plaats op een door sneeuw bedekt veld, in bizarre omstandigheden. Dat leverde een hele reeks onvoorstelbare scènes op. Je moet ze gezien hebben, wij doen een – naar onze bescheiden mening geslaagde – poging om ze te beschrijven.

Top 25 van beste Belgische voetballers

De jaren zeventig en vroege jaren tachtig waren hoogtijdagen voor het Belgische voetbal, dat tot dit decennium heeft moeten wachten alvorens de nationale ploeg weer prestaties op wereldniveau zou gaan leveren. Wij vroegen onze lezers wie zij nu eigenlijk de beste Belgische voetballers aller tijden vinden. Het is niet verrassend dat juist spelers uit deze twee episodes de Top 25 domineren. Frankie Vanderelst en Johnny ‘Tuborg’ Thio haalden de top 25 net niet. Wie wel? Dat lees je in dit artikel.

Cagliari, lo scudetto storico van 1970

De Serie A viert dit jaar haar negentigste verjaardag. Twaalf verschillende clubs hebben in deze periode de scudetto gewonnen, maar voor veel Italianen is de meest bijzondere landstitel die van Cagliari in 1970. Het was een absolute sensatie dat de voetbalclub van het afgelegen eiland Sardinië er met de mooiste prijs van het Italiaanse voetbal vandoor kon gaan. Een kampioenschap zo bijzonder als de eerste maanlanding in de zomer ervoor. En vooral te danken aan één held, die tot op de dag van vandaag wordt vereerd in het hele land maar vooral op Sardinië: Gigi Riva.

En verder:

  • Een portret van Barry Hulshoff, de anti-vedette die Ajax zo vaak op de been hield in de belangrijkste en moeilijkste Europa Cup-wedstrijden in de glorieperiode 1969-1973.
  • Een interview met de Braziliaanse vedette Júnior, ster op de WK’s van 1982 en 1986. De linksback die nooit linksback stond.
  • In de rubriek Vergeten Voetballer: Marius Trésor.
  • Het favoriete elftal van Frank Kramer, voormalig prof, commentator, zanger, steward en quizmaster: ‘Dick Helling maakte van mij alsnog een gelukkige voetballer.’
  • Oranje 1974 vs Oranje 1988, wie was de beste middenvelder: Johan Neeskens of Erwin Koeman?
  • Een brief aan Jack Charlton.

De column van David Endt over zijn persoonlijke band met de onlangs overleden Jurrie Koolhof.

Het blad kun u hier bestellen.