Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 8

7 jaar geleden, op 5 juli 1982 om 17 uur, 19 minuten en 46 seconden, begon zijn tweede leven. Nooit zou het nog hetzelfde zijn. Paolo Rossi kopte tijdens de ontmoeting Brazilië-Italië de voorzet van Antonio Cabrini diagonaal in: 0-1. Er volgden nog twee goals en de Squadra Azzurra elimineerde de Goddelijke Kanaries. Een sprookje was begonnen. Wij slaagden erin om de wereldster Rossi te interviewen, de Engelse kunstenaar Davey Blackett zorgde voor de prachtige cover.

In Tardelli 8 laten we, heel verrassend, Johan Cruijff en Jan van Beveren postuum aan het woord. Wat vinden zij nu, jaren na hun overlijden en ruim 40 jaar na hun vete die Oranje zoveel schade berokkende, van die situatie?

En er is veel aandacht voor het fantastische AZ’67 van de vroege jaren tachtig. We keken een wedstrijd en kwamen tot bijzondere ontdekkingen, David Endt schreef er zijn column over.

Niemand minder dan Sierd de Vos componeerde zijn favoriete elftal, en we publiceren jullie top 25 van cultvoetballers.

Het slotverhaal gaat over Edoeard Streltsov. Een vervaagde naam, maar hij was de speler die de Sovjet-Unie wereldfaam zou bezorgen. Tot hij in een strafkamp belandde, wegens verkrachting. Een bizar verhaal, wat nog gekker werd tot Streltsov na 8 jaar terugkeerde als voetballer. En gewoon weer de beste was.

Tardelli 8 is hier verkrijgbaar.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -