Sportboeken (Advertorial)

Tardelli 9 met Ralf Edström

De letterlijk en figuurlijk grote Ralf Edström siert de cover van Tardelli 9. En niet zomaar, want we bezochten Edström in Göteborg en hadden een uitgebreid interview met hem. De Zweedse topaanvaller spreekt vrijuit over zijn liefde voor PSV, vergelijkt Ronnie Hellström en Jan van Beveren, beschrijft nog eens die bijzondere 6-2 tegen Ajax en vertelt over het litteken van een meter lengte over zijn hele bovenlichaam, gevolg van een minuscuul incidentje dat hem in 2004 bijna zijn leven kostte.

Edström heeft ook een plaats gevonden in de top 25 van beste buitenlanders, door onze lezers samengesteld. Hij wón niet, want een ander PSV-icoon was iedereen mijlenver vooruit. De hele top 25 lees je in dit nummer, een lijst bestaand uit allemaal prachtige voetballers.

Deze editie staat bol van de bijzondere aanvallers: behalve Edström en bovenvermelde winnaar van de top 25 onder meer een schitterend portret van Enzo Francescoli, de briljante Uruguayaan.

Ook de vergeten voetballer Jan Monster van FC Utrecht komt voorbij. Verder onder meer een boeiend verhaal over de verrassende titel van Real Sociedad in 1981 en er is veel aandacht voor Gerald Vanenburg, in de analyse Oranje 1974 vs Oranje 1988 (tegen Johnny Rep) en in de column van David Endt. Tardelli-abonnee Marc Kuipers tekent voor het Favoriete Elftal en Roberto Pennino keek zonder voorinformatie naar een van de meest bijzondere interlands van de jaren 70, DDR-Nederland om kwalificatie voor het EK 1980.

Tardelli 9 kunt u hier bestellen.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -