BalsportenNieuw

In gesprek met Jolanda Paardekam over de geschiedenis van de gehandicaptensport

Rolstoeltafeltennister Jolanda Paardekam vertelt zondag 17 november in Museum Rotterdam over haar sportieve loopbaan, als onderdeel van de expositie Girlpower – meer info hier. In 1992 werd zij paralympisch kampioene, in een tijd dat gehandicaptensporters nog heel weinig ondersteuning kregen.

Jolanda Paardekam, links. Foto via Museum Rotterdam

In Museum Rotterdam is momenteel de expositie Girlpower te zien over Rotterdamse sportvrouwen. Eén van de hoofdpersonen is de voormalige rolstoeltafeltennister Jolanda Paardekam, paralympisch kampioen in 1992.

Op 17 november bezoekt zij het museum voor Girlpower Talks, waarin sporthistoricus en gastcurator Jurryt van de Vooren met haar in gesprek gaat over haar leven en sport, vooral hoe de paralympische sport zich in de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld.

Het evenement is geopend voor publiek vanaf 14 uur. De bezoekers kunnen die dag ook de expositie bekijken, onder meer met privémateriaal van Paardekam. In de komende maanden staan ook Deborah Gravenstijn, Nelli Cooman en Leontien Zijlaard – Van Moorsel op het programma.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -