Voetbal

21 december 1983: Spanje – Malta 12-1

Op 21 december 1983 won Spanje met 12-1 van Malta en plaatste zich voor het EK voetbal. Nederland bleef daardoor thuis. Andere Tijden Sport heeft deze affaire in 2016 onderzocht. Nu weer te zien op Sportgeschiedenis.

Tijdens de kwalificatiereeks voor het EK van 1984 stond het Nederlands elftal er riant voor. Spanje zou Nederland alleen nog passeren op de ranglijst door in de allerlaatste groepswedstrijd met maar liefst elf doelpunten verschil te winnen van Malta. Vier dagen later won Spanje met 12-1.

Andere Tijden Sport ging op onderzoek uit en keek onder meer naar de rol van keeper John Bonello van Malta en de KNVB. Voor de echte liefhebber hieronder ook nog het hele verslag. Graag gedaan.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je je waardering laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al bijna 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.