Voetbal

Ajax sluit zich aan bij Nationale Sportherdenking

Ajax heeft zich aangesloten bij het Comité Sportherdenking 4 mei Olympisch Stadion. Hiermee is de club onderdeel geworden van de organisatie van de jaarlijkse Sportherdenking.

Op 4 mei is bij het Olympisch Stadion de jaarlijkse Sportherdenking, waarbij de aanwezigen stilstaan bij de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor de Nederlandse sportwereld. Dit initiatief bleek de afgelopen jaren een vervulling te zijn van een onuitgesproken wens van de Nederlandse sport om één moment per jaar stil te staan bij de zwartste bladzijden uit onze nationale geschiedenis.

De sportherdenking van 2009 is de vijfde. Om het belang hiervan te benadrukken is het Comité Sportherdenking 4 mei Olympisch Stadion gevormd. De leden hiervan zijn Martin Dijkstra (bewoner Oud-Zuid en initiatiefnemer van de herdenking), Jan-Coen Hellendoorn (oud-voorzitter stadsdeel Oudzuid, voorzitter Comité), Job van Amerongen (sportliefhebber, secretaris Comité), Simone Freling (AFC Ajax), Hans Lubberding (directeur Olympisch Stadion) en Jurryt van de Vooren (sporthistoricus).

AFC Ajax heeft zich officieel aangesloten bij dit comité, omdat de club het belangrijk vindt hieraan een structurele bijdrage te leveren. In de eerste vier jaren was Ajax overigens altijd al aanwezig als kranslegger, maar maakte ze formeel nog geen onderdeel uit van de organisatie.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -