NieuwVoetbal

De 1 aprilgrap van Feyenoord: een nieuw stadion voor 100.000 mensen

Ook in de voetbalwereld zijn veel grappen gemaakt op 1 april. Een Rotterdamse krant schreef in 1932 dat Feyenoord een stadion ging bouwen met een eigen vliegveld en radiozender.

In de jaren dertig gonsde het gerucht door Rotterdam-Zuid dat Feyenoord plannen maakte voor een nieuw stadion. De club speelde in die tijd nog op de Kromme Zandweg.

Het Rotterdamsch Nieuwsblad schreef daarom op 31 maart 1932 dat het Feyenoord-bestuur een stadion wilde bouwen voor maar liefst 100.000 toeschouwers – ruim 30.000 méér dan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er zou zelfs een vliegveld naast worden gebouwd, ‘omdat men voorziet, dat binnen afzienbaren tijd het sportvliegen even populair zal worden als thans het autorijden.’ Verder waren er plannen voor een eigen radiozender en een bomvrije scheidrechterskamer.

Zo stond het tenminste in ‘een drieledig plan’ voor het college van Burgemeester en Wethouders. ‘De grootst mogelijke spoed is door B. en W. verzocht en in verband daarmede, is het plan gisteravond door het Feyenoord-bestuur behandeld en … met algemeene stemmen goedgekeurd.’

De volgende dag, op 1 april, zou al de eerste paal worden geslagen. ‘Moge Feijenoord in dit grootsche bouwwerk menig kampioenschap behalen!’

Helaas weten we niet hoeveel mensen op 1 april 1932 tevergeefs naar deze plechtigheid zijn gegaan.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.