NieuwVoetbal

De traditie van de Nieuwjaarswedstrijd tussen de Koninklijke HFC en de oud-internationals bestaat sinds 1923

De traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen oud-internationals van Oranje en de Koninklijke HFC is weer gespeeld. Op 1 januari 1923 was die voor de eerste keer.

Op het terrein van de Koninklijke H.F.C. wordt altijd de Nieuwjaarswedstrijd gespeeld tussen de oud-internationals en de Haarlemse ploeg. Deze wedstrijd is een begrip in het Nederlandse voetbal, die werd bedacht door clublid Nico Bouvy na een slechte periode bij HFC met twee degradaties. Samen met Karel Lotsy hoopte HFC met spectaculaire wedstrijden weer aan aanzien te winnen.

Op 15 november 1922 werd deze wedstrijd aangekondigd. ‘Nico is druk bezig op 1 Januari een team van oud-Internationals aan de Spanjaardslaan samen te brengen,’ meldde De H.F.C.-er. ‘Van Göbel kwam reeds een enthousiast schrijven binnen.’ Zo begon op 1 januari 1923 deze bijzondere voetbaltraditie, die nog steeds bestaat.

Meteen bij de eerste keer was er een enorme belangstelling: ‘Een massa toeschouwers als het H.F.C.-terrein in geen jaren bijeen zag, was door het fraaie weer naar de Spanjaardslaan gelokt.’

HFC won met 4-1.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.