Voetbal

Een kijkje in de hotelrekening van Oranje tijdens het WK voetbal 1974

Het beroemdste / beruchtste hotel waar het Nederlands elftal ooit heeft gezeten was Waldhotel KrautKrämer in Hiltrup tijdens het WK voetbal van 1974. Sportgeschiedenis heeft de complete hotelrekening. 

De vrouwen en vriendinnen van de internationals waren op 24 juni ook in het hotel. Zoek maar op in de hotelrekening.

Het verblijf was van 10 juni 1974 tot en met 6 juli, de dag vóór de finale. Uit deze rekening is af te leiden dat er op die laatste dag van het verblijf ontzettend veel werd gebeld, vooral vanaf de hotelkamers zelf. Danny Cruijff zou bijvoorbeeld wat meer willen weten wat er klopte van het verhaal in de Bild Zeitung dat haar man een rol speelde in de zogenaamde zwembadaffaire.

Die gesprekken hebben de KNVB minstens tienduizend mark gekost, zien we in onderstaande rekening. Wat er die dag allemaal is besproken via de telefoon, en door wie, is natuurlijk niet af te leiden, maar dat er veel lange gesprekken zijn geweest, is overduidelijk.

Advertentie

Bestel bij Bol.com

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Jurryt van de Vooren is sporthistoricus. Auteur van 'Amsterdam 1928' en de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Bezig met boekenserie over Amsterdam en sport. Nog steeds de enige Amsterdammer die is afgestudeerd op Feyenoord.