NieuwVoetbal

Ernst Happel jr. geeft single uit: ‘Kein Geloel’

Ernst Happel jr. heeft het rocknummer Kein Geloel op single uitgebracht. Het was twee maanden geleden voor het eerst te horen in een uitzending van Andere Tijden Sport over Ernst Happel sr, de legendarische coach van onder meer Feyenoord. Hier luisteren.

Steven van der Gaag kwam als één van de makers van de uitzending over Happel in contact met de zoon van de Oostenrijkse voetbaltrainer, beroemd geworden door de uitspraak Kein geloel. Fussball spielen. “Happel jr. heeft het nummer geschreven voor bij een boekpresentatie in België,” aldus Van der Gaag. “Dat ging uiteindelijk niet door.”

De song bleef daarna ongebruikt totdat Van der Gaag dit jaar belde met Happel jr. “Omdat wij zo enthousiast waren en het nummer in de uitzending hebben gebruikt, heeft hij het officieel uitgebracht. Je merkt wel dat hij is beïnvloed door de Haagse rockscene van de jaren 60.”

Stadion-dj Bootsy Paul heeft Kein Geloel al een keer in de Kuip gedraaid. “Het moet eigenlijk een Kuipklassieker worden,” vindt Van der Gaag. Door corona zal dat even lastig worden, maar gelukkig is het vanaf nu voor iedereen beschikbaar.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.