NieuwVoetbal

Filmbeelden van het voetbalelftal van Curaçao van 1947

Het nationale elftal van Curaçao is begonnen met zijn WK-kwalificatiewedstrijden. Onder leiding van Guus Hiddink werd er met 5-0 gewonnen van Saint Vincent en de Grenadines. Sportgeschiedenis heeft uniek filmbeeld van Curaçao uit 1947.

In het weekend van 1 en 2 maart 1947 speelde Trinidad twee wedstrijden tegen Curaçao. Van die tweede interland werd deze film gemaakt, met 3-0 werd gewonnen door Curaçao.

Deze wedstrijden werden gespeeld in het Stadion op het Rif, zoals werd aangekondigd in een advertentie het dagblad Amigoe di Curacao. Op zaterdag won de thuisploeg met 4-0 en op de tweede dag dus met 3-0.

Voor de rest is er in de plaatselijke pers niets te vinden over deze dubbele ontmoeting. Er werd wel geschreven over een brand in Rotterdam, ongeveer 8000 kilometer verderop, maar niet over deze wedstrijden op het eigen eiland. Alleen de uitslagen werden vermeld, maar niet de namen van de spelers.

Voor zover we weten zijn dit de oudste bewegende beelden van het voetbalelftal van Curaçao, dat in deze vorm tot 1958 heeft bestaan. In 2011 keerde het terug na de ontbinding van de Nederlandse Antillen, inmiddels dus onder leiding van Guus Hiddink.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.