BoekenVoetbal

Het juryrapport van ‘Alles Rustig?’ van Nick Klaessens

Alles Rustig? van Nick Klaessens was één van de vijf genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2018. ‘Dit boek bewijst dat de belevenissen in het amateurvoetbal zeker zo enerverend zijn als die in de eredivisie,’ aldus de jury. Hier het complete juryrapport.

Romans worden vaak niet genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker en zeker niet eentje die zo aanstekelijk en lichtvoetig is als Alles Rustig van Nick Klaessens. Met een gloeiende vaart razen we langs de velden en door de kleedkamers van Zaterdag 2 van DVC Buiksloot uit Amsterdam-Noord met Edgar, Abdul, Rasta, Yunus, Karim en Nick zelf. Soms komt de helft niet opdagen, soms maken ze goals en acties waar Frenkie de Jong en Messi iets van kunnen leren.

Alles Rustig is niet alleen grappig, het is ook stylistisch een vernieuwend boek waarbij uitgebreid geciteerd wordt uit de groeps-app van het team. ‘Heb veel last man!’, ‘Neem sutu van die ganga’, ‘Nooooo man, never snuif van die coco’, ‘Maar die jonko ligt al klaar’.

Zo gaat het eraan toe in de groepsapp van Zaterdag 2. Dit boek bewijst dat de belevenissen in het amateurvoetbal zeker zo enerverend zijn als die in de eredivisie.

Advertentie

Reserveer bij bol.com

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Jurryt van de Vooren is sporthistoricus. Auteur van 'Amsterdam 1928' en de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Bezig met boekenserie over Amsterdam en sport. Nog steeds de enige Amsterdammer die is afgestudeerd op Feyenoord.