BoekenNieuwVoetbal

Het straatvoetbalboek

Het straatvoetbalboek van Rob Siekmann, dat op 1 juni zal worden gepresenteerd door Willems uitgevers, is het eerste boek dat over dit onderwerp verschijnt in het Nederlandse taalgebied. Voor het eerst wordt een karakteristiek gegeven van de wijze waarop straatvoetbal vroeger werd gespeeld. Over plaats en tijd, de bal, de spelers, de teams, de wedstrijden, de regels et cetera.

Het boek gaat echter vooral  over de vraag of straatvoetbal een betere voetballer van je kan maken. Op straat en plein wordt niet meer massaal gevoetbald, maar tegenwoordig zijn er voetbalkooien in de steden waar je de jeugd vrijelijk ziet ballen. Een honderdtal voetbalprofs van toen en nu vertelt in het boek over hun ervaringen in vaak aanstekelijke anekdotes.

Het boek wordt afgerond met eigen voorstellen van de auteur hoe elementen van het straatvoetbal in de jeugdopleiding zouden kunnen worden ingepast.

Van Siekmann verscheen in 1978 het eerste Nederlandse Voetbalwoordenboek, twee jaar later gevolgd door Moderne voetbaltheorie. Recentelijk publiceerde hij boeken over de voetbalspelregels,
het totaalvoetbal en CRUIJFFIAANS.
Siekmann was hoogleraar internationaal en Europees sportrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Boek reserveren kan hier.