NieuwVoetbal

Hier is de hotelrekening van Oranje tijdens het WK voetbal 1974 (met zwembad)

Het beroemdste / beruchtste hotel waar het Nederlands elftal ooit heeft gezeten was Waldhotel KrautKrämer in Hiltrup tijdens het WK voetbal van 1974. Sportgeschiedenis heeft de complete hotelrekening. 

De vrouwen en vriendinnen van de internationals waren op 24 juni ook in het hotel. Zoek maar op in de hotelrekening.

Het verblijf was van 10 juni 1974 tot en met 6 juli, de dag vóór de finale. Het Nationaal Archief bewaart de collectie van de KNVB, ook de hotelrekening van toen. Zo is af te leiden dat er op die laatste dag van het verblijf ontzettend veel werd gebeld, vooral vanaf de hotelkamers zelf. Danny Cruijff zou bijvoorbeeld wat meer willen weten wat er klopte van het verhaal in de Bild Zeitung dat haar man een rol speelde in de zogenaamde zwembadaffaire.

Die gesprekken hebben de KNVB minstens tienduizend mark gekost, zien we in onderstaande rekening. Wat er die dag allemaal is besproken via de telefoon, en door wie, is natuurlijk niet af te leiden, maar dat er veel lange gesprekken zijn geweest, is overduidelijk.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.