Andere Tijden SportVoetbal

Kijken: Andere Tijden Sport over het Sovjet-team van 1988

Op 25 juni 1988 verloor de Sovjet-Unie de finale van het EK voetbal. Andere Tijden Sport keek hierop terug door de ogen van de verliezers.


Op 25 juni 1988 verslaat Nederland de Sovjet-Unie in de EK-finale met 2-0. Bijna 30 jaar na dato staat vrijwel ieder detail van die dag nog in het collectieve geheugen gegrift. “Dit is een goed stel, hoor”, klinkt het tijdens de huldiging uit de mond van tv-commentator Theo Reitsma. Het jaar 1988 is voor altijd het jaar van Oranje geworden.

Van de Nederlandse voetballers wist en weet iedereen eigenlijk alles. Van de Sovjets, onder leiding van de mysterieuze bondscoach Valeri Lobanovski, daarentegen, is echter weinig bekend. Nooit spraken de hoofdrolspelers van het laatste ‘Perestrojka-team’ over die dag. In 2012 deden zij dat alsnog in Andere Tijden Sport, onder meer met team-manager Michail Oshemkov, tv-commentator Vladimir Pereturin en de spelers Aleksei Michailitsjenko en Igor Belanov.

Nu weer te zien op Sportgeschiedenis.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je je waardering laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al bijna 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.