Andere Tijden SportVoetbal

Kijken: Andere Tijden Sport over Toni Schumacher en Patrick Battiston

Op 8 juli 1982 speelden Frankrijk en West-Duitsland in de halve finale van het WK voetbal. De Duitse doelman Toni Schumacher maakte een gruwelijke overtreding op Patrick Battiston – één van de akeligste ooit op dit toernooi. Andere Tijden Sport keek hierop terug.

Andere Tijden Sport maakte in 2010 een aflevering over Frankrijk – West-Duitsland op het WK voetbal van 1982. Deze wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Charles Corver. Hij zag niet dat er iets vreselijks gebeurde tussen Schumacher en Battiston.

In de reconstructie van Andere Tijden Sport zei Corver dat het incident hem op het moment zelf was ontgaan. “Voor mij was het niet meer dan een ongelukkige botsing. Ik heb me wel geërgerd aan het gedrag van Schumacher. Hij stond een beetje met de bal te goochelen zonder te informeren hoe het met Battiston gesteld was. Maar ook daar kon ik hem geen rood voor geven. Ik kon moeilijk zeggen: Je toont geen enkele interesse in de speler die je net omver hebt gekegeld, ga jij maar douchen.”

Pas thuis zag Corver de tv-beelden. “Ik heb het gewoon niet goed waargenomen. Als ik toen de mogelijkheid had gehad om het moment terug te zien, had ik Schumacher van het veld gestuurd.”

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.