Voetbal

Les van 2005: richt de lampen van het Olympisch Stadion op het voetbalveld

AFC speelde in 2005 een bekerwedstrijd in het Olympisch Stadion. De verlichting stond alleen verkeerd afgesteld.

Ajax verliet het Olympisch Stadion nog voor de renovatie, maar toch zijn daar nog officiële KNVB-wedstrijden geweest. Op 20 september 2005 speelde AFC een bekerwedstrijd in de tweede ronde in het Olympisch Stadion tegen Omniworld, alhoewel de ploeg in de eerste ronde eigenlijk was uitgeschakeld door De Graafschap. Omdat de profs toen een niet-speelgerechtigde speler hadden ingezet, werd de uitslag omgezet in een reglementaire zege van 3-0 voor AFC.

Na verlenging was het 1-1 tegen Omniworld, waarna de Amsterdamse amateurs met 5-3 de penaltyreeks wonnen. De volgende wedstrijd, tegen MVV op 25 oktober 2005, was ook in het Olympisch Stadion. De profs wonnen met 0-2.

MVV-trainer Andries Jonker klaagde na afloop nog wel over de lichtinstallatie. “Het vervelende is dat de lampen op de atletiekbaan en niet op het veld staan gericht. We voetballen in de schemer. Alleen de grensrechters staan in de spotlights.”

Later bleek dat het stadionbeheer was vergeten om de verlichting op het voetbalveld te richten. Normaal gesproken staan die namelijk gericht op de atletiekbaan tijdens de trainingen van stadionclub Phanos. De grensrechter had er wel een leuke dag aan overgehouden.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.