NieuwVoetbal

Louis van Gaal bezoekt Nationale Sportherdenking bij Olympisch Stadion

Bondscoach Louis van Gaal bezoekt op 4 mei de Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion. Daar worden de duizenden slachtoffers herdacht, die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen in het Nederlandse voetbal. Van Gaal is ’s ochtends aanwezig bij het inhoudelijke programma en de herdenking vanaf 12.30 uur.

Op het KNVB-monument in Zeist staan 2212 namen van oorlogsslachtoffers in het voetbal. In die jaren zijn ook negentien spelers van het Nederlands elftal omgekomen, net als twee voormalige bondscoaches en twee voorzitters van de Voetbalbond. Deze lijst wordt op 4 mei gepresenteerd in aanwezigheid van de huidige bondscoach van de Nederlandse mannen. Van Gaal legt daarna één van de vijf kransen bij het beeld van Prometheus, het oorlogsmonument van de Nederlandse sport op het plein voor het Olympisch Stadion.

Het inhoudelijk programma begint om 10.45 uur; de herdenking zelf om 12.30 uur. Daar zijn toespraken van Anneke van Zanen (voorzitter NOC*NSF) en Simone Kukenheim (Wethouder Sport Amsterdam) en Evgeniy Levchenko (voormalig international Oekraïne en huidig voorzitter VVCS).

De kransen in de vorm van de olympische ringen worden gelegd door bondscoach Louis van Gaal, Evgeniy Levchenko, KNVB-voorzitter Just Spee en Anneke van Zanen (NOC*NSF), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Allard Broedelet (Bouwinvest), Simone Kukenheim (Amsterdam), gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Jeroen Olthof, Tjapko Poppens (burgemeester Amstelveen) en  Carla de Groot (Olympisch Stadion).

De herdenking bij het beeld van Prometheus is openbaar toegankelijk. De programmaonderdelen worden uitgezonden via een livestream van RTV Amstelveen.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.