NieuwVoetbal

Oproep: wie weet meer over drie omgekomen voetballers in Emmer-Erfscheidenveen?

Mede dankzij hulp vanuit Drenthe ontstaat er een steeds beter beeld van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen voetballers uit die provincie. Maar we zijn nog steeds op zoek naar meer informatie.

Tot nu toe zijn er 68 omgekomen voetballers in Drenthe getraceerd. Van drie personen, voetballend bij dezelfde club, is de informatie echter summier. We weten nagenoeg niets van J. Idema, H. Oldenburger en H. Smit, zelfs geen voornamen.

Zij waren alle drie lid van EEVV uit Emmer-Erfscheidenveen. Deze club fuseerde in 1947 met CVC tot CEC en voetbalt nog steeds in Emmer-Compascuum.

Weet iemand meer van deze mannen? Voetbalden zij samen in een team? Zijn er nog elftalfoto’s bekend? Spelen er nog nazaten van deze drie bij CEC? Reacties, tips en vragen kunnen hier.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.