NieuwVoetbal

Precies honderd jaar geleden was Gerrit Hulsman de eerste Feyenoorder in het Nederlands elftal

Mooie statistiek vandaag van Dick Holstein: op 17 april 1922 speelde Gerrit Hulsman als eerste Feyenoorder ooit in het Nederlands elftal. We hebben de filmbeelden.

Nederlands elftal voor de interland tegen Denemarken. Van links naar rechts: Henk Hordijk, Fons Pelser, Harry Dénis, Henk van Tilburg, Jaap Bulder, Gerrit Hulsman, Harry Rodermond, Evert van Linge, Appie Groen, Boelie Kessler, Dé Kessler en oefenmeester Fred Warburton. Foto uit de KNVB-collectie via het Nationaal Archief

In de hele geschiedenis zijn tot nu toe 107 spelers van Feyenoord geselecteerd voor het Nederlands elftal. Bij elkaar speelden ze 1128 wedstrijden, zo meldt Voetbalstats. Wim Jansen is koploper met 65 interlands, meteen gevolgd door Puck van Heel.

Gerrit Hulsman was vandaag honderd geleden de allereerste Feyenoorder in een thuiswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken. Voor Feyenoord was dat een belangrijk moment, ook al had Hulsman een jaar eerder al een interland gespeeld als speler van Go-Ahead uit Deventer. Deze voetballer maakte in zijn loopbaan namelijk een korte uitstap naar Rotterdam om na één seizoen alweer terug te keren naar Overijssel. Zo speelde nog eens twee wedstrijden voor Oranje – vier in totaal.

De filmbeelden van 17 april 1922 zijn bewaard gebleven. Let vooral op de prachtige opnames van het publiek.

Waardeer deze site!

Onze content is gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je dat laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
https://sportgeschiedenis.nl
Specialist in sporterfgoed. Al meer dan 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.