NieuwVoetbal

The making of Frank Heinen. Waar haalt hij al die vergeten voetballers vandaan?

Frank Heinen is winnaar van de Nico Scheepmaker Beker voor Buiten de lijnen, het boek vol vergeten voetballers. Ook verzorgt hij wekelijks de rubriek Eindsignaal bij Studio Voetbal. Hoe gaat hij toch te werk? 

In een zeiknat Olympisch Stadion kreeg Frank Heinen afgelopen vrijdag officieel de Nico Scheepmaker Beker overhandigd. Dat gebeurde in kleine kring op onderling grote afstand, voor wie dat graag wil weten voor in zijn dagboek.

Hugo Logtenberg overhandigde de bokaal als winnaar van vorig jaar. Hij was er nu toch en daarom wilde hij wel eens weten hoe Heinen al die voetballers opspoort. En wie uiteindelijk bepaalt wat hij vertelt in zijn bijdrage in Studio Voetbal, het programma dat vanavond weer begint aan een nieuw seizoen.

In dit filmpje krijgen we dat te horen.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je je waardering laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Meest recente boek: 'Door Wilskracht Zegevieren' over sport in de Tweede Wereldoorlog. Schreef ook boeken over - onder meer - Amsterdam 1928 en de Elfstedentocht, net als de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Al bijna 25 jaar de enige Amsterdammer, die is afgestudeerd op Feyenoord.