NieuwVoetbal

Willy van der Kuijlen schiet een gat in het doelnet

Tijdens Wageningen – PSV op 3 november 1974 ontstaat grote beroering als Willy van der Kuijlen een gat in het net schiet. We hebben de beelden.

Vandaag precies 45 jaar geleden scheurde het doelnet aan flarden bij Wageningen – PSV. Vanuit een vrije bal schoot Willy van der Kuijlen de bal zo hard in dat er een gat in het net kwam. Volgens PSV was de bal er gescoord, maar de speler van Wageningen kwamen hiertegen in protest.

Scheidsrechter Jan Keizer besloot na een langdurig oponthoud definitief dat de goal van PSV inderdaad telde. “Je had die gasten moeten horen schelden,” zei hij na afloop. “Ik wist er even geen raad mee. Maar na afloop gaven alle spelers toe dat het wel degelijk een zuivere goal was.”

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je je waardering laten blijken door een kleine bijdrage te doen

Mijn gekozen waardering € -

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je je waardering laten blijken met een kleine financiële bijdrage.

 
Mijn gekozen waardering € -

Jurryt van de Vooren
http://Sportgeschiedenis.nl
Jurryt van de Vooren is sporthistoricus. Auteur van 'Amsterdam 1928' en de Bosatlas van het Nederlandse voetbal. Bezig met boekenserie over Amsterdam en sport. Nog steeds de enige Amsterdammer die is afgestudeerd op Feyenoord.